Kom je met een EV op je locatie met een route van Google Bard of ChatGPT ?

Het was even zoeken. Maar ik een leuke uitdaging voor de generatieve bots. De uitdaging is een route die ik met kerst in een elektrische auto ga afleggen, Onderweg moet er geladen worden. Ikzelf heb daarvoor vaste laadplekken. Zouden Google Bard of ChatGPT mij hierbij kunnen helpen? Ik heb de prompt

Welke Fastned punten moet ik hebben als ik met een Hyundai Electric 2018 van Echt in Limburg naar Haren in Groningen rijdt 

gebruikt. Het resultaat zie je hieronder met mijn analyse en of ik voor deze route zou kiezen volgt erna.

Google BardChatGPT
ChatGPT

De analyse van ChatGPT 3.5 is snel klaar. Dit is een lijst met de oplaadpunten langs de route. ChatGPT geeft verder geen tips over welke ik het best kan hebben. Hiermee ben ik niet geholpen.

Google Bard

Vergeleken met ChatGPT het antwoorde van Goole Bard mooi, rond en onderbouwt. Zelf met een paar opties waaruit ik kan kiezen. Helaas is de start aanname dat de reisafstand 250 km is, niet correct. Ik snap niet dat een Bot dan het bedrijf dat Google Maps maakt, de reisafstand fout heeft. Dus ook dit antwoord helpt mij niet.

Conclusie

Beide generatieve bots kunnen mij de dato 21 december 2023 nog niet helpen om mijn reis te plannen. Wel ben ik benieuwd wanneer de generatieve bots zover zijn. Tot die tijd laad ik mijn auto op mijn vaste locaties.