Met Picnic verbinden en een proof-of-concept

Elk onderzoek naar de haalbaarheid van een idee begint bij een potje Googlen. Voor mij was de vraag of er publieke supermarkt API's zouden bestaan. Al snel werd me duidelijk dat de supermarkten geen publieke of semi-publieke API voor externe ontwikkelaars aanbieden. Wel kwam ik wat leuke projecten op GitHub tegen. Een paar repositories zijn:

Omdat ik in PHP ontwikkel en bij de Picnic winkel, heb ik https://github.com/django23/PhPicnicAPI als inspiratie gebruikt om een nieuwe module voor mijn VitesseCMS te maken. Deze module kan je op https://thedigitalproblemsolver.nl/persoonlijke-supermarkt/ in actie zien. Hieronder staan een paar sfeerimpressies van de proof-of-concept.

Zoeken door het assortiment

En simpele weergave met een zoek-formuler met rechts daarvan de zoek-resultaten. Je kan een gevonden product meteen in je mandje plaatsen of aan je favorieten toevoegen.


Het mandje

Een tabelletje van welke producten er in je mandje zitten en een overzicht van de kosten. Heb je je bedacht dan kan je of een product verwijderen of het aantal ervan plussen.

Je favorieten

Een van de dingen die ik in de Picnic-app mis. Een favorietenlijstje welke ik handmatig kan aanvullen en beheren. Zo'n favorietenlijstje leek mij handig voor producten die ik niet vaak bestel, maar wel een voorkeur voor heb. Zo kan ik bijvoorbeeld snel mijn favoriete tiramisu bestellen. Omdat mijn site de producten moet slaan, werkt dit onderdeel alleen als je bij mijn site een account hebt.